نشست «ساعتی برای صلح» روز پنجشنبه 23 نوامبر در کلیسای جامع کاتولیک بلگراد از سوی نهاد «فوکولارا» هدف اصلی آن ترویج اندیشه های انسان دوستی، صلح و گفتگوی بین فرهنگ ها و ادیان مختلف است با حضور نمایندگان جمعیت های مختلف مذهبی و دینی، شخصیت های آکادمیک و دانشگاهی و مراکز مختلف علمی و فرهنگی از کشورهای صربستان، ایتالیا، لهستان، بوسنی و هرزگووین، کرواسی، بلغارستان و غیره در کاتدرال تاریخی «مریم مقدس» کلیسای جامع کاتولیک ها برگزار شد.
دراین نشست خانم عمرا خلیلویچ شرق شناس، اسلام شناس و ایران شناس منطقه بالکان در زمینه نیاز فطری همه انسان ها به صلح به ایراد سخنرانی پرداخت . ایشان برخی از دوبیتی های معنوی جناب باباطاهر همدانی، عارف و شاعر به نام ایرانی قرن 11 میلادی را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده و بیان نمود که شأن معنوی حقیقت انسان والاتر از ملائک الهی است، ولی مشکل اساسی و اصلی این است که بسیاری از انسان ها این شأن و قدر و منزلت خود را فراموش نموده و به آن بی اعتنا هستند. همین از یاد بردن شأن حقیقی انسانی باعث ویرانی های بسیاری ابتدا در درون جان و روان انسان ها و به تبع آن در سطح جوامع جهانی شده است. ظلم و ستمی هم که در سطح جهانی شاهد آن هستیم سرمنشأ در همین فاصله گرفتن از قدر و منزلت انسان به عنوان خلیفه الهی در زمین دارد.
ایشان در ادامه به ابیاتی از محمود درویش شاعر آزادی خواه فلسطینی نیز اشاره کرد که جنگ پایان خواهد یافت و تنها چیزی که از آن باقی می ماند مادرانی خواهند بود که به دنبال فرزندان خواد می گردند، زنان بی تابی که همسرانشان را از دست داده اند و یتیمان غمدیده ای که در زیر آوارها در جست و جوی والدین خود هستند. خانم عمرا خلیلویچ ابراز امیدواری نمود که شاید این لحظه ها و روزهای سخت به نحوی باعث شوند که همه ما این مسأله مهم را به یاد بیاوریم که پیش از هر چیز انسانیم و در قبال دیگران مسؤولیم. غم ها و دردها و سختی های دیگران را باید به جان خود نیز احساس کنیم. همه ما خلق شدیم و به این دنیا آمدیم تا مهربانی و زیبایی بیافرینیم و دنیا را مکانی بهتر و آرام تر برای زندگی معنوی و حقیقی بنماییم. همه ما در چنین شرایطی وظیفه داریم که باری دیگر در زمینه صلح و حقیقت انسانی عمیقاً به فکر فرو رویم، چرا که دنیای امروز به خوبی نشان می دهد که انسانیت با چه بحران های عمیقی دست و پنجه نرم می کند.
نشست «ساعتی برای صلح» با استقبال چشمگیری روبه رو شد. این نشست در کلیسای زیبا و تاریخی جامع کاتولیک ها در بلگراد از سوی نهاد «فوکولارا» برگزار شد. نهاد و جمعیت جهانی «فوکولارا» در سال 1943 میلادی و در جریان جنگ جهانی دوم تأسیس شده و هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا نمایندگی داشته و برنامه های متعددی را به اجرا می گذارد. هدف اصلی این جمعیت ترویج اندیشه های انسان دوستی، صلح و گفتگوی بین فرهنگ ها و ادیان مختلف است. این نهاد در سال 1976 در صربستان (یوگسلاوی) نیز آغاز به کار کرد.
نظر شما